Våra rötter

För 15 år sedan fanns där två grabbar i de småländska skogarna. De var företagare och hade precis upptäckt internet. Efter att ha drivit olika verksamheter inom e-handel, telecom och försäljning sökte de själva kunskap om hur de skulle komma framåt med sina företag. Det fanns lite att tillgå och då föddes idén till att starta en sajt där företagare kunde hjälpa andra företagare.

Tanken var att de bästa inom varje område skulle skriva och dela med sig av sin kunskap. Många ansåg att det var omöjligt. ”Varför skulle några utan ersättning skriva på er sajt?”

Men vi trodde på företagarnas vilja att hjälpa andra.

Så grundades www.foretagande.se

Innan sajten var i gång började vi kontakta de första tilltänkta skribenterna. Det var nervösa samtal. På den tiden skickade man inte mejl till människor man inte kände. Men trots knackiga samtal gick det bra. De två första sa ja.

Sen tillkom fler skribenter. Och fler.

Vi fick rätt. Vår tro var och är fortsatt att människor vill hjälpa andra, om de bara blir tillfrågade. Idag finns det ett namn på detta. Crowdsourcing.

När vi hade varit i gång i tre år började sajten ge lite intäkter. Men det var inte nog för att kunna leva på det. Vi bestämde oss därför att lämna Sverige och flyttade till Filippinerna. Där kunde vi leva på intäkterna och slapp därför att ha en anställning vid sidan om.

Sajten växte.

Idag, många år senare, jobbar vi fortfarande med samma filosofi. Vi tycker det är roligt att hjälpa småföretagare. Småföretagare står för allt som är vackert; de skapar en bättre värld för alla.
Men det är en grupp som får ta många smällar då Sverige inte är ett land som hyllar företagaren. Även vi har stött på många problem.
Bland annat har skattefinansierade organisationer som drivs av staten motarbetat oss då vi setts på som en konkurrent.

Men vi ger inte upp och är beredda att ta striden. För utan er småföretagare så finns inget. Ryggraden i varje lands ekonomi bygger nämligen på att människor startar och driver företag. Det är så jobb kommer till. Det är så pengar och välstånd kommer till.
Det är märkligt att det ens ska behövas förklaras.

Stöd gärna vårt arbete här

Share this post

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on print
Share on email

Senaste inläggen

Om

Mikael Karlsson och Patrik Nilsson

Om oss

Konkursombudsmannen drivs av Insamlingsstiftelsen för Småföretagare i Sverige. Läs mer här

Nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad och ta del av arbetet genom att prenumerera på nyhetsbrevet.